ATP Tour (Nederlands)

Noot van de redactie: tien jaar geleden voltooiden John Isner en Nicolas Mahut de langste wedstrijd in de geschiedenis in de eerste ronde op Wimbledon. Terwijl de spelers hun strijd op sociale media herinneren, ATPTour.com op de laatste dag van de wedstrijd op 24 juni 2010 komt het verslag van de wedstrijd weer naar voren.het duurde meer dan drie dagen, brak een host van tennis record en uiteindelijk eindigde met de 25-jarige Amerikaan John Isner sloeg een backhand-zijn 246e winnaar – langs de lijn om te passeren Nicolas Mahut van Frankrijk.,

oppakken op 59-59 in de vijfde set op de derde dag, de eerste-ronde match op Court 18 op de kampioenschappen, die heeft gefascineerd een wereldwijd publiek, bleef op dienen zonder break point kansen tot 6 ‘ 10 ” Isner viel op zijn rug te hebben gehouden zijn zenuwen om de langste tennis wedstrijd ooit te voltooien voor een 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 70-68 overwinning over elf uur en vijf minuten.

beide mannen hebben stevig hun voeten in de tennis geschiedenis.,

in een Instagram post ter herdenking van de 10-jarige verjaardag van de wedstrijd, Isner schreef: “het is iets dat ik ontelbare keren gevraagd over zelfs tot op de dag, en eerlijk gezegd niet genieten van het herhalen van wat we beiden gingen door. Wat begon als je standaard eerste ronde wedstrijd bij een Grand Slam veranderde in een spektakel dat zelfs krantenkoppen stal van de gelijktijdige World Cup.na afloop leerde ik dat Nico, bovenop zijn ongelooflijke competitieve geest, een van de meest oprechte en vriendelijke mensen is die ik ooit ben tegengekomen.,”

Happy birthday my friend… We moeten zeker samen de tijd nemen om terug te kijken naar dit geweldige verhaal. Ik heb een vraag over: pic.twitter.com/OaxSArvF5k

— Nico Mahut (@nmahut) 22 juni 2020

er waren drie pauzes in 183 wedstrijden, in totaal 980 punten. Er werden 168 opeenvolgende servicegames gehouden tussen beide spelers tot Isner brak in de 183e en laatste wedstrijd van de wedstrijd. De vorige pauze van de serve was in de tweede wedstrijd van de tweede set toen Isner werd gebroken op 0-1.,de vijfde set alleen al duurde acht uur en 11 minuten – langer dan elke andere langste wedstrijd in de tennis geschiedenis, toen Fabrice Santoro zijn Franse landgenoot Arnaud Clement versloeg in een eerste ronde van 2004 Roland Garros.

Isner haalde 113 azen naar 103 voor Mahut, er waren in totaal 490 winnaars – waaronder 244 voor Mahut, die een cheque van £11.250 ophaalt. Op woensdag, Isner had gemist vier matchpoints in de vijfde set – een op 10-9, twee op 33-32 en een op 59-58.,na afloop van de historische wedstrijd overhandigde de All England Club de twee spelers en Mohamed Lahyani, een Zweedse umpire, prijzen op het veld om hun prestatie te markeren. in een interview op het veld zei seed Isner: “The guy’ s an absolute warrior. Het stinkt dat iemand moest verliezen. Dit met hem te delen was een absolute eer. Misschien ontmoeten we elkaar ergens verderop en is het geen 70-68.Mahut was gracieus in defeat, toegeven “op dit moment ben ik gewoon echt dankbaar. Het was geweldig vandaag.,

“John verdiende om te winnen. Hij diende ongelooflijk, hij is een kampioen. Het was echt een eer om de beste wedstrijd ooit te spelen op de beste plaats voor tennis. Het was erg lang, maar ik denk dat we er allebei van genoten.in de eerste ronde van 2011 trokken Isner en Mahut elkaar ook. Isner won 7-6(4), 6-2, 7-6(6).